81844
Książka
W koszyku
Pyry, ziemniaki, kartofle / Halina Jachowska. - Warszawa : Prószyński i S-ka SA, 2006. - 94, [2] strony : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
(Encyklopedia Gotowania ; 17)
Temat
Dziedzina i ujęcie
Ziemniaki, znane w Polsce także pod nazwami grule, rzepy, kartofle, pyry, to jedno z najpopularniejszych warzyw na świecie. Swoją karierę zawdzięczają przede wszystkim wszechstronnemu zastosowaniu w kuchni. Różnorodność i smak potraw sporządzonych z brązowoszarych bulw znacznie przewyższają ich walory estetyczne.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 M (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Indeks
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej