Technolodzy żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(1)
Autor
Błaszczak Agnieszka (tłumacz)
(1)
Lagana Pasqualina
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Dzieci
(3612)
6-8 lat
(2122)
0-5 lat
(1873)
9-13 lat
(1348)
Młodzież
(777)
Technolodzy żywności
(1)
Dorośli
(509)
14-17 lat
(463)
Rodzice
(72)
18+
(44)
Szkoły podstawowe
(16)
Grupa wiekowa 0-5 lat
(10)
Logopedzi
(10)
Nauczyciele
(10)
Szkoły wyższe
(10)
Dziewczęta
(6)
Proza
(6)
0-5
(4)
Grupa wiekowa 6-8 lat
(4)
Przedszkola
(4)
Mlodzież
(3)
Szkoły średnie
(3)
6-9 lat
(2)
Bibliotekarze
(2)
Cudzoziemcy
(2)
Dziec
(2)
Dzieci 10-12 lat
(2)
Nauczyciele przedszkoli
(2)
Osoby w wieku starszym
(2)
Pedagodzy
(2)
Szkoły specjalne
(2)
Wychowawcy małych dzieci
(2)
Dzieci
(1)
11-13 lat
(1)
17+
(1)
5-8 lat
(1)
9-11 lat
(1)
9-13
(1)
Animatorzy kultury
(1)
Chemicy
(1)
Chorzy na nowotwory
(1)
Dzieci 0-6
(1)
Dzieci 9-13 lat
(1)
Edukatorzy
(1)
Fizjoterapeuci
(1)
Grupa wiekowa 14-17 lat
(1)
Grupa wiekowa Dzieci
(1)
Inspektorzy pracy
(1)
Klasa 1.
(1)
Klasa 2.
(1)
Klasa 3.
(1)
Kobieta
(1)
Lekarze specjaliści
(1)
Licea
(1)
Literatura angielska
(1)
Mikrobiolodzy
(1)
Nastolatki
(1)
Nauczanie początkowe
(1)
Nauczyciele języka polskiego
(1)
Nauczyciele nauczania początkowego
(1)
Niewidomi
(1)
Osoby niedowidzące
(1)
Pedagodzy specjalni
(1)
Poziom podstawowy
(1)
Pracodawcy
(1)
Programiści
(1)
Psycholodzy
(1)
Rysownicy
(1)
Studenci
(1)
Terapeuci
(1)
Ukraińcy
(1)
Weterynarze
(1)
Temat
Biofilmy
(1)
Mikrobiologia
(1)
Toksyny mikrobiologiczne
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach.
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli. Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej