Kowal Krystyna
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(2)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2478)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(794)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Kowal Krystyna
(-)
Disney Walt
(460)
Krzyżanowski Julian
(392)
Konopnicka Maria
(313)
Otwinowska Barbara
(309)
Zarawska Patrycja
(288)
Trzeciak Weronika
(262)
Boy-Żeleński Tadeusz
(240)
Leśmian Bolesław
(234)
Steel Danielle (1947- )
(234)
Krasicki Ignacy
(229)
Mickiewicz Adam
(218)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Sienkiewicz Henryk
(193)
Drewnowski Jacek
(188)
Roberts Nora
(184)
Kraszewski Józef Ignacy
(183)
Fabianowska Małgorzata
(171)
Jachowicz Stanisław
(159)
Słowacki Juliusz
(153)
Marciniakówna Anna
(150)
Chotomska Wanda
(142)
Orzeszkowa Eliza
(140)
Zimnicka Iwona
(140)
Lech Justyna
(138)
Sandemo Margit
(136)
Rolando Bianka
(131)
Czechowicz Józef
(119)
Courths-Mahler Jadwiga
(118)
Prus Bolesław
(118)
Beaumont Emilie
(113)
Cartland Barbara
(109)
Głowińska Anita
(107)
Frączek Agnieszka
(105)
Liebert Jerzy
(105)
Byczek Zuzanna
(102)
Mazan Maciejka
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Żeromski Stefan
(102)
Napierski Stefan
(101)
Szal Marek
(99)
Pedersen Bente
(97)
Szulc Andrzej
(97)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(96)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Gawryluk Barbara
(95)
Ochab Janusz
(95)
Kozłowska Urszula
(93)
Kołodziej Katarzyna
(93)
Stanecka Zofia
(93)
Szancer Jan Marcin
(92)
Clark Brenda
(91)
Bourgeois Paulette
(90)
Fabisińska Liliana
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Asnyk Adam
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Wasilewski Kazimierz
(86)
Papuzińska Joanna
(85)
Bogdziewicz Monika
(84)
Mosiewicz Maria
(83)
Nowak Beata
(82)
Nowicki Artur
(81)
Sekuła Elżbieta
(81)
Supeł Barbara
(81)
Marlier Marcel
(80)
Stelmaszyk Agnieszka
(80)
Możdżyńska Aldona
(79)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(79)
Górecka Barbara
(78)
King Stephen (1947- )
(78)
Baudelaire Charles
(77)
Webb Holly
(77)
Mróz Remigiusz (1987- )
(76)
Nowak Ewa
(76)
Tuwim Julian
(76)
Chomicz-Dąbrowska Lucyna
(75)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Bartkowiak Anna
(74)
Birek Wojciech
(74)
Kledzik Emilia
(74)
Maliszewski Karol
(74)
Szekspir William
(74)
Chmielewska Joanna
(73)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(73)
Montgomery Lucy Maud
(73)
Nesme Alexis
(73)
Siewior-Kuś Alina
(73)
Kornhauser Julian
(72)
Musierowicz Małgorzata
(72)
Oklejak Marianna
(72)
Stadtmüller Ewa
(72)
Rok wydania
2000 - 2009
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Bakterie
(2)
Drożdże
(2)
Mikrobiologia przemysłowa
(2)
Mikroorganizmy
(2)
Wirusy
(2)
Antybiotyki
(1)
Fermentacja mlekowa
(1)
HACCP
(1)
Ksenobiotyki
(1)
Laboratorium mikrobiologiczne
(1)
Mikrobiologia żywności
(1)
Mikroorganizmy w biotechnologii
(1)
Opakowania
(1)
Produkcja
(1)
Psucie żywności
(1)
Transgeniczna żywność
(1)
Utrwalanie żywności
(1)
Zanieczyszczenie środowiska
(1)
Zatrucia pokarmowe
(1)
Żywność
(1)
2 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Książka
CD
W koszyku
Bibliogr.s.533-[536] - Indeks
Nowoczesny podręcznik poświęcony zjawiskom wywoływanym przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych. Zadaniem mikrobiologii technicznej jest badanie i gromadzenie informacji o mikroorganizmach, wprowadzonych do procesów przemysłowych przez człowieka w sposób świadomy, jak i o mikroorganizmach powodujących zakłócenia ich prawidłowym przebiegu. Obejmuje mikrobiologię żywności oraz mikrobiologię środowisk bytowania mikroorganizmów, a więc gleby, wody czy powietrza. Opisano tu również funkcję mikroorganizmów w ochronie środowiska, czyli w gospodarce przyrodą. Tom 2 składa się z czterech części, w których omówiono: * Mikroorganizmy czynne w procesach biotechnologicznych - bakterie fermentacji mlekowej, bakterie kwasu octowego, mikroorganizmy wykorzystywane w produkcji aminokwasów i antybiotyków, bakterie z rodzaju Bacillus, drożdże, grzyby strzępkowe oraz mikroorganizmy ekstremofilne. Odrębny rozdział poświęcono wirusom i ich znaczeniu w medycynie, przemyśle i ochronie środowiska. * Mikrobiologię żywności, zanieczyszczenia mikrobiologiczne żywności, udział mikroorganizmów w psuciu żywności, zatrucia i zakażenia pokarmowe, analizę mikrobiologiczną żywności oraz metody jej utrwalania, prawo żywnościowe, system HCCP i żywność transgeniczną. * Higienę produkcji, elementy urządzeń jako źródło zanieczyszczeń mikrobiologicznych w przemyśle, mycie i dezynfekcję w przemyśle, znaczenie opakowań w zachowaniu jakości produktów, badanie stanu higienicznego warunków produkcji. * Mikroorganizmy w ochronie środowiska, zanieczyszczenia środowiska pochodzenia naturalnego, ksenobiotyki, metale ciężkie, biologiczne metody oczyszczanie środowiska oraz drobnoustroje udoskonalone genetycznie w ochronie środowiska. Jest to podręcznik dla do studentów i doktorantów: biologii, mikrobiologii, biotechnologii, ochrony środowiska, inżynierii środowiska, technologii żywności, farmacji, towaroznawstwa i zarządzania jakością, chemii i rolnictwa, jak też dla wykładowców i pracowników naukowych, a jednocześnie doskonała publikacja fachowa dla pracowników przemysłu biotechnologicznego, fermentacyjnego, spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego i wielu innych, w których mikroorganizmy mogą stanowić zagrożenie dla jakości produkcji.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej