Gertig Henryk
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
nieokreślona
(3)
Placówka
Czytelnia dla Dorosłych
(3)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2478)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(794)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Gertig Henryk
(-)
Disney Walt
(460)
Krzyżanowski Julian
(392)
Konopnicka Maria
(313)
Otwinowska Barbara
(309)
Zarawska Patrycja
(288)
Trzeciak Weronika
(262)
Boy-Żeleński Tadeusz
(240)
Leśmian Bolesław
(234)
Steel Danielle (1947- )
(234)
Krasicki Ignacy
(229)
Mickiewicz Adam
(218)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Sienkiewicz Henryk
(193)
Drewnowski Jacek
(188)
Roberts Nora
(184)
Kraszewski Józef Ignacy
(183)
Fabianowska Małgorzata
(171)
Jachowicz Stanisław
(159)
Słowacki Juliusz
(153)
Marciniakówna Anna
(150)
Chotomska Wanda
(142)
Orzeszkowa Eliza
(140)
Zimnicka Iwona
(140)
Lech Justyna
(138)
Sandemo Margit
(136)
Rolando Bianka
(131)
Czechowicz Józef
(119)
Courths-Mahler Jadwiga
(118)
Prus Bolesław
(118)
Beaumont Emilie
(113)
Cartland Barbara
(109)
Głowińska Anita
(107)
Frączek Agnieszka
(105)
Liebert Jerzy
(105)
Byczek Zuzanna
(102)
Mazan Maciejka
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Żeromski Stefan
(102)
Napierski Stefan
(101)
Szal Marek
(99)
Pedersen Bente
(97)
Szulc Andrzej
(97)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(96)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Gawryluk Barbara
(95)
Ochab Janusz
(95)
Kozłowska Urszula
(93)
Stanecka Zofia
(93)
Kołodziej Katarzyna
(92)
Szancer Jan Marcin
(92)
Clark Brenda
(91)
Bourgeois Paulette
(90)
Fabisińska Liliana
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Asnyk Adam
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Wasilewski Kazimierz
(86)
Papuzińska Joanna
(85)
Bogdziewicz Monika
(84)
Mosiewicz Maria
(83)
Nowak Beata
(82)
Nowicki Artur
(81)
Sekuła Elżbieta
(81)
Marlier Marcel
(80)
Stelmaszyk Agnieszka
(80)
Możdżyńska Aldona
(79)
Supeł Barbara
(79)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(79)
Górecka Barbara
(78)
King Stephen (1947- )
(78)
Baudelaire Charles
(77)
Webb Holly
(77)
Mróz Remigiusz (1987- )
(76)
Nowak Ewa
(76)
Tuwim Julian
(76)
Chomicz-Dąbrowska Lucyna
(75)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Bartkowiak Anna
(74)
Birek Wojciech
(74)
Kledzik Emilia
(74)
Maliszewski Karol
(74)
Szekspir William
(74)
Chmielewska Joanna
(73)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(73)
Montgomery Lucy Maud
(73)
Nesme Alexis
(73)
Siewior-Kuś Alina
(73)
Kornhauser Julian
(72)
Musierowicz Małgorzata
(72)
Oklejak Marianna
(72)
Stadtmüller Ewa
(72)
Rok wydania
2000 - 2009
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Żywność
(2)
Choroby zakaźne odzwierzęce (inwazyjne)
(1)
Choroby zakaźne pasożytnicze
(1)
Dietetyka
(1)
Grzyby jako substancje szkodliwe dla zdrowia
(1)
Handel obwoźny
(1)
Inspekcja Handlowa (IH)
(1)
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS)
(1)
Inspekcja Weterynaryjna
(1)
Instytut Żywności i Żywienia
(1)
Odżywianie
(1)
Organizacje sanitarno-epidemiologiczne
(1)
Państwowa Inspekcja Sanitarna
(1)
Państwowy Instytut Weterynaryjny
(1)
Państwowy Zakład Higieny
(1)
Pestycydy
(1)
Rośliny wyższe jako substancje szkodliwe dla zdrowia
(1)
Składniki mineralne
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Stacja sanitarno-epidemiologiczna
(1)
Unia Europejska
(1)
Witaminy
(1)
Wojskowa Inspekcja Sanitarna
(1)
Wojskowa Inspekcja Weterynaryjna
(1)
Wojskowy Instytut Higieny i Epidemiologii
(1)
Wąglik
(1)
Zakażenia pokarmowe
(1)
Zatrucia pokarmowe
(1)
Żywienie
(1)
Żywienie racjonalne
(1)
Żywność a zdrowie
(1)
3 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia dla Dorosłych
Brak informacji o dostępności: sygn. 61 Cz (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia dla Dorosłych
Brak informacji o dostępności: sygn. 61 Cz (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Żywność a zdrowie i prawo / Henryk Gertig, Grażyna Duda. - Wyd.2 uzup. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2004. - 339s. : rys.,tab.,wykr. ; 23cm.
Wydanie II, zmienione i uzupełnione, obejmuje problematykę związaną z czynnikami determinującymi jakość zdrowotną żywności oraz ich wpływ na zdrowie człowieka w świetle obowiązującego ustawodawstwa żywnościowego Polski i Unii Europejskiej. Dużo miejsca poświęcono wymaganiom stawianym środkom spożywczym na drodze od producenta do konsumenta oraz odpowiednim regulacjom prawnym. Istotnim zagadnieniem omówionym w publikacji jest nadzór określonych inspekcji sanitarnych i weterynaryjnych oraz innych służb związanych z kontrolą jakości żywienia. Podręcznik przeznaczony jet dla studentów akademii medycznych (wydziały farmacji oraz nauki o żywieniu), rolniczych i ekonomicznych. Może zainteresować również producentów, eksporterów i importerów żywności, którzy znajdą w nim wskazówki, jakie warunki muszą spełniać środki spożywcze o wspólnych parametrach jakościowych, oraz pracowników stacji sanitarno-epidemiologicznych i innych służb związanych z nadzorem i kontrolą jakości żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia dla Dorosłych
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 Cz (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej